Batum Başkonsolosluğu Duyurusu

Batum Başkonsolosluğumuz tarafından yapılan duyuruda, Batum’daki Adria Gümrüğünün karşısında bulunan, sürücülerce “çamur park” olarak adlandırılan TIR Parkı görevlilerinin Türk TIR’larını parka zorla soktuklarına dair sürücülerden alınan şikayetler üzerine söz konusu parkın Başkonsolosluğumuz yetkilileri tarafından ziyaret edildiği öğrenilmiştir.

Batum Başkonsolosluğumuz ve Gümrük Ataşeliğimizden temin edilen bilgiye göre, sürücülerimizin şikayeti ve ifadeleri üzerine Emniyet birimleri parkla ilgili soruşturma başlatmıştır. Yetkililer tarafından parka girişlerin sürücülerimizin takdirine bağlı olduğu, park görevlilerinin herhangi bir parka zorla yönlendirme yapamayacakları ifade edilmektedir.

Bu doğrultuda sürücülerimizin söz konusu parka (çamur park) girmeleri önerilmemekte olup, Türk TIR’larının Çamur parka alınmaları hususunda zorlama olması halinde sürücülerimizin +995 577401231 numaralı cep telefonundan Başkonsolosluğumuz yetkililerine ulaşarak bilgi vermeleri halinde kendilerine destek olunabilecektir.

Diğer taraftan, TIR geçişlerinde yoğunluk yaşanmadığı dönemlerde evrakları eksiksiz hazır olan araçların Gulf park olarak adlandırılan sıralı park’a giriş yapmadan sınıra devam etmeleri, yol polisi çevirmedikçe Gulf park’a da girilmemesi tavsiye edilmektedir.